Babiččina pravá „VÍKENDOVKA“ – mramorová bábovka

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    12 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 436




Dnes jsme si pro Vás připravili báječný recept na klasický a výborný pamlsek, který se nikdy nezunuje.

Řeč je o klasické babiččině bábovce, na kterou jsme se vždy těšili celá rodinka.

Připravte si ji i vy a uvidíte, že si ji zamilujete.

Dobrota!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 3 vajíčka
  • 250 gramů moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 mililitrů smetany ke šlehání
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžíci kakaového prášku
  • 100 gramů čokolády
  • trochu slunečnicového oleje

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve si v míse rozmícháme vejce s cukrem do pěny. Potom přilijeme do směsi smetanu ke šlehání a vanilkový cukr. Na závěr do těsta přidáme i prosetou polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme metličkou nebo mixérem hladké a polotekuté těsto.
  2. Vezmeme si formu na bábovku a vymažeme ji máslem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Do formy vlijeme asi ¾ připraveného těsta a do zbylé čtvrtiny vsypeme kakaový prášek. Vytvoříme si kakaovou hmotu, kterou následně rovnoměrně vlijeme na vanilkové těsto.
  3. Bábovku dáme péct do trouby na 35 minut při 180 stupních Celsia. Ideální bude, když si troubu před tím předehřejeme. Upečenou bábovku necháme vychladnout a mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přikvapneme k ní pár kapek slunečnicového oleje. Potom bábovku polevou přelijeme a necháme alespoň dvě hodiny ztuhnout. Můžeme dát pamlsek i do chladničky.
  4. Pokud máte rádi kokos, lze polevu posypat ještě kokosem.
  5. Existuje mnoho dalších variant, jako bábovku vylepšit, například do těsta přidat sušené nebo čerstvé ovoce, umleté ​​ořechy a podobně.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: coolinarika.com/recept/babovka-d67b1738-6435-11eb-b708-0242ac1200bc



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.